Go360 Aug 8, 2016

360° Video fenomén - Rozhovor pro Český rozhlas

360° video se začalo šířit v roce 2015. Tento rok zažívá opravdový boom.

V nedávné době jsme byli pozváni do Českého rozhlasu, abychom byli hosty show zaměřené na nový trend, kterému se věnujeme - virtuální realitu a 360° video.

Využití 360 ° videa je obrovské - od zachycení jedinečných událostí jako jsou koncerty či zprávy z válečných oblastí až po velké produkce jako reklamní kampaně, filmy ve virtuální realitě, horory či dokumenty. Největší výhodou 360 ° videa je to, že pokrývá celou scénu, a proto jsme schopni zachytit plnou atmosféru tohoto konkrétního okamžiku. Divák není omezen tím, že vidí jen malou část reality, ale má příležitost zažít okamžik jako by byl přímo na místě.

Při sledování videa ve speciálních VR brýlích (jako je Samsung Gear VR nebo Oculus Go) je to téměř reálný zážitek. 360° video lze sledovat i bez headsetu pro virtuální realitu. Video lze přehrávat v různých webových prohlížečích a v obraze se pohybovat za pomoci myši či klávesnice.

Pokud máte zájem o rozhovor pro Český rozhlas s Michalem, stačí kliknout na jeden z následujících odkazů:

Článek umístěný na webu Českého rozhlasu: 360 ° video - Podívejte se na obrazovku. Dovolené zážitky dostanou novou dimenzi

Zvukový záznam rozhovoru: Rozhovor

Také jsme natočili krátké 360° video během rozhovoru, které lze sledovat níže:

Poslední příspěvky