Go360 Jan 10, 2017

VR Horror pro Dark Corner Studios

V lednu jsme se stali součástí mezinárodní produkce VR hororu Night Night pro Dark Corner studio, který v rámci ČR zajišťovala firma Unit+Sofa. Natáčení probíhalo ve třech lokalitách, přičemž největší část se realizovala v prostorech Rockwell Studios v Praze.

VR Horror pro Dark Corner Studios

Vše začalo nevinným telefonátem s požadavkem na live stitching (skládání obrazu v reálném čase) ze Sony A7SII rigu pro potřeby živého náhledu pro režiséra. Poměrně jednoduché zadání, když máte k dispozici hardware od společnosti Teradek, který dokáže zobrazit náhled v iPadu. Náročné, když režisér požaduje co nejmenší zpoždění obrazu, náhled v Samsung Gear VR nebo HTC Vive a vše má být připravené za 48 hodin. Během natáčení jsme se starali také o data management, on-set stitching vybraných záběrů, a nakonec nás americká produkce požádala i o přípravu a stitching veškerého natočeného materiálu. Data o objemu 2 TB ve zhruba 200 záběrech jsme museli zvládnout zpracovat během víkendu, aby se již v pondělí mohl materiál editovat.

Po poradě jsme se pro účely živého náhledu rozhodli využít HTC Vive, pro který jsme následně připravili technické řešení. Speciální střihovou kartu jsme objednávali až z Kielu v Německu. Mezitím, co jsme paradoxně down-gradovali naše druhé nejvýkonnější PC výměnou grafické karty, aby na něm bez problémů běžel veškerý software pro live stitching. Karta letěla z Hamburku přes Paříž až k nám do Prahy. Dorazila přesně 4 hodiny před odjezdem do studia! Vše vypadalo skvěle až do chvíle, kdy se po její instalaci počítač odmítl spustit. Po několika infarktových stavech, zjištění, že některé karty byly výrobcem svolávány zpět na opravu kvůli nekompatibilitě s chipsetem nových základních desek (samozřejmě včetně té naší), po konzultaci s výrobcem, několika modlitbách a násilném přeinstalování firmwaru karty se nám pracovní stanice konečně rozjela.

Podobných překvapení nám živé skládání obrazu připravilo ještě několik, přidejte k tomu 32 hodin natáčení během dvou dnů, mrazivé lednové teploty u dvou exteriérových lokalit a skvělou zkušenost máte na světě :) Vše jsme úspěšně a ke spokojenosti všech zvládli, o čemž svědčí i pracovní přídavek v podobě doobjednaného víkendového rough stitchingu.

Díky všem za perfektní spolupráci.

Poslední příspěvky